​Vandforsyning

Om vandforsyningen

​Fyns Hoved Vandværk, der er beliggende i Nordskov By, ejes af Fyns Hoved Grundejer-forening, som også vedligeholder vandforsyningen. Den blev oprettet i 1966 på grund af et myndigheds krav om at lukke alle private brønde. Jordbunden er ikke egnet til brønddrift og nedsivningsanlæg på samme tid pga. den lette og sandede jord.

Der opstod fare for Coli bakterier i brøndene.

Det tidligere Fyns Hoved Vandværk blev nedlagt i 2002 grundet utilstrækkelig resourcer og af for ringe vand kvalitet. Ekstra vand skulle køres ind med lastbiler, hvilket var meget dyrt. Alt vand leveres nu fra Dalby Vandværk.

Derfor er Fyns Hoved Vandværk navnet forandret til Fyns Hoved Vandforsyning. Det ejes stadig af Fyns Hoved Grundejerforening.

I Oktober 2008 blev de 2 gamle pumper udskiftet. Den ene var fra 1982 og stadig funktions dygtig, men reservedele var et problem. Den anden fra 1999 var nedslidt. Pumperne er derfor udskiftet med moderne tryk styrede vandpumper. Det skulle nedsætte el forbruget.

Vi har både godt og rigeligt med vand i Fyns Hoved Vandforsyningsselskab. Det indeholder ingen pesticider og opfylder alle kvalitetskrav.

Vandleverance

Alt vand leveres fra Dalby Vandværk, som er et andelsselskab, med hjemsted i Kerteminde Kommune. Vandet pumpes op fra 3 boringer, der er placeret på vandværksgrunden. Alle boringerne kan give så meget vand, at det kan dække vandforbrugernes behov.

På vandværket bliver vandet først beluftet, hvorefter det filtreres gennem sandfiltre og pumpes ud i ledningsnettet. Der tilsættes hverken kemikalier eller andre stoffer til vandet.

Grundejerforeningen Fyns Hoved - Fyns Hoved Vand

C/O Niels Holger Poulsen Platanvej 1 B
5230 Odense M

Skriv til os allerede i dag​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

C/O Niels Holger Poulsen Filosofgangen 1, 2.tv, 5000 Odense C